Publicaties

Beschouwingen, impressies, wetenschappelijk onderzoek, boeken

Prof. C.W. Kramers MD, PhD.
Over het meten van de werkzaamheid van CAM1-behandelingen;
pdfde 'clinical outcomes studie' (COS) versus de 'randomized controlled trial' (RCT)

Christina Moormann
pdfDe analytische psychologie van Prof. Carl Gustav Jung

Kush Visser MA.
pdfDe holistische benadering van de Vedische Wetenschap

Hans C. Moll PhD.
pdfPsychosynoptologie

Prof. Will Dubbeling MA, PhD.
pdfDe zingevingsdimensie
pdfDe betekenis van het leervermogen voor de evolutie van de mens

Prof. Will Dubbeling MA, PhD. (redactie)
pdfHermeneutische Psychotherapie

(Ass.) Prof. Kush Visser MA.
pdfDe wijsheid van de Vedas

Vaidya Robert H. Swami Persaud
pdfAyurveda: mythe, historie en ontwikkeling

 

Vedisch Leven - Leefstijl, Preventie en Zelfheling

'We bezitten het vermogen om samen een nieuwe wereld te scheppen. Een wereld van onsterfelijk bewustzijn, een wereld waarin geen angst is voor de dood, een wereld waarin we ons vermogen om te helen en te transformeren kunnen aanwenden. We hebben het vermogen om een nieuwe wereld te co-creëren. Laten we terugkeren naar het stille bewustzijn in ons dat we ooit achter ons hebben gelaten. We zijn onze kracht om te helen en gezond te zijn vergeten en we zijn vergeten hoe we ons lichaam op glorieuze wijze en zonder ziekte weer kunnen verlaten. Laten we centre van welzijn opzetten, het onderwijssysteem vernieuwen en onze omgeving veranderen. Laten we destructie transformeren in vrede. Alleen een transformatie in ons bewustzijn kan dat realiseren. Laten we gebruik maken van de Meesters van het Licht die ons terug kunnen leiden naar onze oorsprong, naar wie wij wertkelijk zijn'.                        Sadguru Sri Vasudeva

Narada Kush schreef een aantal boeken over de oude traditie van Indiase wijsheid. Deze boeken zijn juweeltjes van kennis voor de echte liefhebber en zoeker naar de zin en het doel van ons bestaan. Zijn bekendste boek De Veda's voor Iedereen (SA Uitgeverij, 6e druk 2017) is ook in het Hongaars uitgegeven (AyurPress, 2e druk 2018) en aan het uitgeven van Engelse vertalingen wordt gewerkt.

Narada Kush is een internationaal gerespecteerde Vedisch leraar en consultant. Behalve wat betreft zijn passie voor schrijven staat zijn leven in dienst van het scheppen van een vreedzame wereld. Hij is (Ass) Professor en Fellow van Dutch University College for Social & Cultural Studies en verzorgt voor dit instituut Vedisch afstandsonderwijs in het vakgebied Vedische Studies en de beroepsopleidingen Consultant Vedische Astrologie en Consultant Ayurvedische Gezondheidszorg. Tegenwoordig woont Narada Kush in Hongarije.

www.dutchuniversitycollege.nl - www.indibol.com - www.bluestaracademie.nl - www.naradakush.nl

Over het boek Vedisch Leven: De materiële wereld is de wereld van onze zintuigen. Onze zintuigen kunnen ons wel enig plezier verschaffen in het leven, maar ze geven geen enkele voeding aan onze spirituele essentie. En dus zijn we nooit helemaal tevreden of gelukkig met onszelf en met de wereld. Voor ieder van ons is het noodzakelijk om ook een spirituele reis te ondernemen willen we niet altijd maar blijven hangen in het niet kunnen bevredigen van onze materiële of relationele behoeften of verlangens.

Proberen echt succesvol te zijn in de materiële wereld is een vrijwel kansloze zaak. Ze is de wereld van vergankelijkheid, van illusie, van pijn en lijden. Het leven is juist bedoeld om de materiële wereld achter ons te laten en ons te richten op het spirituele doel. Hoe pak je dat aan? 

De enige manier om ons leven zin en een duidelijk doel te geven is te beginnen bij onszelf. In dit boek van Narada Kush wordt de lezer binnengeleid in de Vedische wereld, de wereld van universele wijsheid en een verheven cultuur. Het verschaft ons oneindig veel praktische toepassingen om onszelf in de vele gebieden van het leven te transformeren van een primitief bewustzijn naar godbewustzijn.

Uitgeverij Gopher bv. - ISBN 9789492984234 - 630 pagina's gebonden Euro 59,90