BASIS HYPNOTHERAPIE en GESPREKSTECHNIEKEN voor gevorderden

DUC-Instituutsaccreditatie: SNRO SA 20.05.30.42130.03

Doelgroep

Therapeuten, coaches, counselors, hbo-studenten

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus

  • kunnen de deelnemers hypnose- en gesprekstechnieken benoemen en herkennen in hun praktijk. Zij weten in welke situaties en bij welke cliënten deze technieken al dan niet gebruikt kunnen worden;
  • hebben de deelnemers inzicht in de achtergronden van de aangeleerde technieken en in de wijze waarop deze technieken een optimaal contact tussen hulpverlener en cliënt bewerkstelligen;
  • zijn de deelnemers in staat om fundamentele hypnose- en gesprekstechnieken toe te passen in hun eigen praktijk;
  • en hebben de deelnemers kennis van, hebben inzicht in en zijn vaardig in mindfulnesstechnieken om die tijdens de gesprekken met cliënten te gebruiken.

Toelichting

Hypnotherapie is een verzamelnaam van hypnotechnieken die in vele vormen van therapieën, counselling- en coachingpraktijken gebruikt kunnen worden. Goede gesprekstechnieken maken dat ook de intakefase een onderdeel is van de behandeling, waardoor de cliënt en de behandelaar van meet af aan optimaal toewerken naar een goed en haalbaar resultaat.
In deze cursus worden de cursisten vaardig in elementaire hypnotechnieken die ze direct kunnen toepassen in gesprekken met cliënten.
De attitude van de behandelaar komt uitgebreid aan bod: gerichte aandacht, de nadruk op het NU en een open en empatische houding zijn essentieel. Dit zijn de basiselementen van mindfulness.

Eisen aan de deelnemers / vooropleiding

De cursus wordt gegeven op post-HBO-niveau. Het hebben van een eigen praktijk is een pre, maar geen absolute vereiste. Een HBO-niveau wordt verondersteld.

Opbouw cursus

In ACHT DAGDELEN worden de technieken geleerd, waarna de deelnemers alle gelegenheid hebben om in de tussenliggende weken te oefenen hiermee.

De cursus is gebaseerd op:

* zelfstudie literatuur; de deelnemers krijgen een door de docent geredigeerde reader.
   Literatuur wordt behandeld. Het wordt aangeraden om de boeken aan te schaffen.

* lezen van artikelen (door de docent uit te reiken pdf's).

* uitwisseling via Skype.

* face-to-face bijeenkomsten.

In overleg met de docent wordt de invulling van de bijeenkomsten en het verloop van de cursus per student nader bepaald.

Additioneel / aantal ec’s

Deze training is een bij-/nascholingscursus die in relatie tot de Applicatiecursus Consultant-Therapeut Complementaire Behandelwijzen geaccrediteerd is door de SNRO. Na afloop ontvangt de deelnemer een DUC-certificaat (84 sbu = 3 ec's) (SNRO/HBO-Conform).

Over de docent

Drs. Joop Burgerhout is een ervaren psycholoog en hypnotherapeut die sinds 1986 een eigen praktijk heeft. Hij is docent psychologie op een hogeschool en DUC Teaching & Research Fellow.

Cursusdata 2021

Data worden nader bekendgemaakt.

Alle cursusdagen: 10.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur; vanaf 15.00 uur supervisie en intervisie).

Cursuskosten

Euro 350,= (incl. begeleiding, skypesessies, koffie/thee, DUC-certificaat; excl. boeken. Broodjes zijn apart verkrijgbaar; termijnbetaling mogelijk in overleg.

Locatie: Voorschoten (nader te bepalen)

Aantal deelnemers: minimaal 10 – maximaal 15

 

 

Startdatum: 31-12-9999
Vrije plaatsen 10 van 10
Prijs € 350,00
Locatie Denksportcentrum
Deel dit evenement