BASIS HYPNOTHERAPIE en GESPREKSTECHNIEKEN voor gevorderden

Deze cursus is ook een verplichte Module IV uit de PTP-Applicatiecursus Complementaire Behandelwijzen (zie Afstandsonderwijs)

Doelgroep

Therapeuten, coaches, counselors, studenten PTP-Applicatiecursus

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus

  • kunnen de deelnemers hypnose- en gesprekstechnieken benoemen en herkennen in hun praktijk. Zij weten in welke situaties en bij welke cliënten deze technieken al dan niet gebruikt kunnen worden;
  • hebben de deelnemers inzicht in de achtergronden van de aangeleerde technieken en in de wijze waarop deze technieken een optimaal contact tussen hulpverlener en cliënt bewerkstelligen;
  • zijn de deelnemers in staat om fundamentele hypnose- en gesprekstechnieken toe te passen in hun eigen praktijk;
  • en hebben de deelnemers kennis van, hebben inzicht in en zijn vaardig in mindfulnesstechnieken om die tijdens de gesprekken met cliënten te gebruiken.

Toelichting

Hypnotherapie is een verzamelnaam van hypnotechnieken die in vele vormen van therapieën, counselling- en coachingpraktijken gebruikt kunnen worden. Goede gesprekstechnieken maken dat ook de intakefase een onderdeel is van de behandeling, waardoor de cliënt en de behandelaar van meet af aan optimaal toewerken naar een goed en haalbaar resultaat.
In deze cursus worden de cursisten vaardig in elementaire hypnotechnieken die ze direct kunnen toepassen in gesprekken met cliënten.
De attitude van de behandelaar komt uitgebreid aan bod: gerichte aandacht, de nadruk op het NU en een open en empatische houding zijn essentieel. Dit zijn de basiselementen van mindfulness.

Eisen aan de deelnemers / vooropleiding

De cursus wordt gegeven op post-HBO-niveau. Het hebben van een eigen praktijk is een pre, maar geen absolute vereiste. Een HBO-niveau wordt verondersteld.

Opbouw cursus

In acht dagdelen worden de technieken geleerd, waarna de deelnemers alle gelegenheid hebben om in de tussenliggende weken te oefenen hiermee. Zij kunnen op bepaalde momenten de docent telefonisch en/of per skype vragen stellen.

Additioneel / aantal ec’s

Deze cursus is een nascholingscursus die binnen het kader van de PTP-Applicatiecursus Complementaire Behandelwijzen geaccrediteerd is door de SNRO. Na afloop ontvangt de deelnemer een DUC-certificaat (84 sbu = 3 ec's) (SNRO/HBO-Conform).

Deze cursus geeft vrijstelling voor de hoor- en werkcolleges die deel uitmaken van de Applicatiecursus PTP. Deelnemers zijn uiteraard niet vrijgesteld voor de toetsen.

Literatuur

De deelnemers krijgen een door de docent geredigeerde reader.
Literatuur wordt behandeld. Het wordt aangeraden om de boeken aan te schaffen.

Over de docent

Drs. Joop Burgerhout is een ervaren psycholoog en hypnotherapeut die sinds 1986 een eigen praktijk heeft. Hij is docent psychologie op een hogeschool en DUC Teaching & Research Fellow.

Cursusdata 2020

vrijdag 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni

Alle cursusdagen: 10.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur; vanaf 15.30 uur groeps- en individuele intervisie).

Cursuskosten

Euro 600,= (incl. begeleiding, skypesessies, koffie/thee, DUC-certificaat; excl. boeken. Broodjes zijn apart verkrijgbaar; termijnbetaling mogelijk in overleg.

Locatie: Denksportcentrum Leiden

Aantal deelnemers: minimaal 10 – maximaal 20

N.b. deelnemers die de PTP-Applicatiecursus volgen betalen Euro 500,=.

 

Startdatum: 24-04-2020
Einddatum: 05-06-2020
Vrije plaatsen 20 van 20
Prijs € 600,00
Locatie Denksportcentrum
Deel dit evenement